dop - Kezdőpaklik bemutatása

2024.06.24


A Dreams of Purgatory játékában 4 Kezdőpakli elérhető, amivel elsőként találkoznak a kezdő játékosok. A mostani cikkben röviden bemutatjuk nektek ezeket, ami segíthet a választásban, vagy ha az már megvan, akkor segít a pakli elsajátításában.

Kezdetnek egy kis matek… a 4 pakli 6 színt foglal magában, mindegyike 50+2 lapos. A színek egyben külön kasztokat is jelölnek, amiket két csoportra osztunk: Faith és Fear oldal.

A Faith oldal színei:

Fehér, Sárga, Magenta és Kék

A Fear oldal színei:

Fekete, Piros, Zöld és Lila

A Kék és Lila kaszt csak később érkezett meg, így a 4 Kezdőpakli a 3-3 elsőként megjelent színt tartalmazza.

Fehér+Sárga és Fehér+Magenta

A Faith oldalon elérhető a Fehér+Sárga valamint a Fehér+Magenta Kezdőpakli. A Fehér kiegészítő színként szolgál mindkét pakliban, azonos mennyiségben, a paklik igazi erejét és különlegességét a Sárga és a Magenta jelenti. Míg a Fehér szín életerő visszatöltéssel és Karakter védelemmel lát el minket, kibontakozhatnak a mellette szereplő színek.

A Sárga legfőbb ereje az Aura lapokban rejlik, és azok Erősítésében, valamint csökkenteni tudja a randomizációt a játékunkban. A Vezetőnk is akkor lép szintet, ha legalább 3 Aura lap kerül a temetőnkbe, ami viszonylag könnyen meg is történhet a játék korai-középső szakaszában. Az Aura lapok + Értékekkel és képességgel látják el a felszerelt Karaktereinket, és az egyik legerősebb Sárga Varázslat is további + értékeket ad az Aura lapoknak véglegesen. Aki szereti a masszívabb, felépített ütőerőt, a ,,tankosabb" játékmódot, annak tökéletes választás lesz a Fehér+Sárga Kezdőpakli.

A Fehér+Magenta Kezdőpakli már kicsit máshonnan közelíti meg a nyerést. A Fehér lapok ugyanúgy elegendő védelmet adnak a játékunknak, de a Magenta Karakterek különlegessége, hogy az ellenfél körében is játékba hozhatjuk, igaz, passzívan, de a körünk elején minden Karakter aktivizálódik, így legtöbb esetben aktív Karakterekkel kezdhetjük a körünket, ami igen nagy előny ebben a játékban. Az Aurák itt is kevés manát igényelnek, a meglepetésszerű védekezésről pedig a Tokenek játékba hozása gondoskodik. Ha sikerül elegendő manát tartogatnunk a végjátékra, könnyen megfordítható a legtöbb mérkőzés kimenetele a saját javunkra.


Fekete+Piros és Fekete+Zöld

A Fear oldalon a kísérő szín a Fekete a Kezdőpaklikban. Képességeivel hamar lapelőnyhöz juthatunk, és ha rosszabbul állunk mint ellenfelünk, egy ehhez kapcsolódó kombóval vissza is tölthetjük az életerőnket. Ezen kívül a legnagyobb ereje a Fekete kasztnak, hogy bármilyen lapot visszahozhatunk a temetőnkből a kezünkbe, így olyan, mintha két húzópakli állna rendelkezésünkre, ráadásul mi döntjük el, mit húzunk fel onnan.

A Fekete+Piros ezt próbálja kihasználni, és a kevés életerővel, de nagyobb támadóval rendelkező, olcsó Karakterekkel próbálja égetni ellenfele pakliját, ezáltal az életerejét is. A pakliban lévő Aurákkal pedig tudunk némi plusz védelmet, valamint aktiválhatjuk is a Karaktereinket, így segítve a meglepetésszerű támadást és az ellenfél életerejének és lapjainak eltűntetését. Aki a gyorsabb, agró vonalat szeretné erősíteni, mindenképpen a Piros lesz a megfelelő választás.

A Gyengítés és Gyógyítás mestere pedig egyértelműen a Fekete+Zöld pakliban keresendő, hiszen a Zöld kaszt minden ellenséges Karakter értékeit tudja csökkenteni. Kombó és Kontroll kedvelőknek tökéletes kezdés lehet, amit a későbbiekben bármelyik irányba lehet majd erősíteni kedvünkre. Ha olyan játékos vagy, akit nem zavar, ha a többiek megvetően néznek rád, akkor a Zöld lesz a te kasztod.

Nézz körül a webshopunkban a Kezdő vagy Profi paklikért, kiegészítőkért!