Burning Scream - Mono Piros pakli

2024.06.27

Régi kedvencem a Piros, annak ellenére, hogy más játékokban nem vagyok az agró játékstílus híve...sőt... De valamiért itt egyik kedvenc kasztom, így most hozok nektek egy szerintem igen erős paklit, de annak olyan változatát, ami nincs tele rakva ritka nyereménylappal.

Standard kezdő, tehát 50 lapos, 2 Zónás paklit mutatok most be. A Vezetője a Fekete-Piros, a Szintlépés 2 Piros, valamint egy szerintem még senki által sem használt Spirit lap, ami a pakli része, de kezdettől lent lévő lap.

Hogy a szintlépésünk hamar meglegyen, egy igen erős kombót találtam, ami jól illeszkedik a Mimic Strelitzia laphoz. Ezen kívül pedig az esztelen agró. Sok Instanttal játszunk, így tud gyűlni a Spirit pont, leginkább csak a 3-pontos képességére költsünk, hosszútávon nagyon zavaró lesz, ez biztos. Na de kezdjük a Multicolor lapokkal, amiből a Mimic miatt már maximum 14 lap kerülhet be a paklinkba.

Sok minden kimaradt, de sok be is került... ilyen ez ha a Multicolor lapokról van szó. A Sound Lord jól illeszkedik a paklinkba, a Száműzés is kell a Szintlépéshez. 1 Harmony Ritual is mindig jó leszedés lehet, illetve ez is Instant, S2-es, tehát 2 pontot rárak kijátszás után a Spirit lapunkra. Ugyanez igaz a Tree of Return lapra, de az már fontosabb része a paklinknak, hiszen mint látható, a többi Multink már Karakter. Comet Miner mindig jó 1 Manás lap, a Hunter jó alternatív laphúzásnak, a Slayer-t nem kell ecsetelni, a Resurgent Warrior pedig jó Manának, támadásnak, és kis visszakeverésnek is. A Nebula Returnal pedig igen zavaró lap tud lenni bármelyik mellett az asztalon.

Most nézzük a Piros lapokat és a kombókat:

A Scream Kiegészítő egy 1-es és egy 4-es Karaktert hozott a Pirosnak. A kaszttól szokatlan módon ezek inkább hp-ban erősebbek elődjeinél, amiket a Beast Protection tud ellensúlyozni a legjobban. Legtöbbször ezt úgy tudjuk majd jól használni, hogy egy éppen lehozott, vagy már aktív Scream Karaktert feláldozunk, és egy másik aktív (akár Multicolor) Karakternek odaadjuk a lapra írt sebzést.

A Pyroflow Aura is tökéletes, folyamatosan erősödő Aura lehet, de Multira rakva sem lehet rossz 2 Manáért a +1 +1, de ha temetőbe kerül, Száműznünk kell majd egy lapunkat. A Timeframe pedig a leginkább kétélű fegyverünk, ami a mostani Soundwave kiegészítő Aurája. A 2 Manáért +2 tökéletes Piros lappá teszi, viszont megfontoltan kell használni, mert hiába csökkenti az amúgy sem drága paklink kijátszási költségét, sok életerőt el tud venni tőlünk is. Nem is mertem bele többet tenni, de már rajta vagyok a 4-5 db-os Timeframe pakli megépítésén, ugyancsak Monóban, de értelemszerűen azt már a többi Soundwave lappal és Szintlépéssel. 

Az Apex Reflection túl erős Instant lap ebbe a koncepcióba, hogy ne kerüljön be 1-2db, de több nem is kell. Ez az egyetlen ritka nyereménylap a pakliban, nem elengedhetetlen, de ha van, mindenképpen tegyünk a pakliba. Az Infernal Power pedig már egy elérhetőbb nyereménylap, de enélkül felesleges erre a Spiritre építeni. Ha ezzel se rendelkezünk, de szeretnénk Spirittel játszani, nyugodtan válthatunk Hanna's Acconite Spirit lapra, ami saját lapjaink Száműzése után sebzi az ellenfél Karaktereket, ugyanolyan jól, ha nem jobban is működhet. 

A ,,kötelezők". A Sacrifice egyértelmű, és ez is Instant lap, igaz csak 1 Spirit pontot ad (nem véletlenül), az Elitből elég 2 is, de mehet több is, ízlés kérdése. A Metamorphosis pedig tökéletesen erősíti az agró vonalat, akár ezekkel pótolható is a Timeframe, ha nincs vagy nem akarunk vele bajlódni. És végül 3 db 1 Manás Piros Karakter, ami az első körös agrónál jól jöhet, később pedig kényelmesen Száműzhetjük az Infernal Power-nek, amikor már inkább a Scream vagy nagyobb Multi Karaktereket szeretnénk lent látni.

Ez lett volna az én Mono Scream-Agró verzióm, ami az ellenfél lapjait is Száműzi rendesen. Értelemszerűen úgy alakítjátok, ahogy szeretnétek, Veterán is elfér benne pár bőven ;)

Amik még elférnének a pakliba, vagy érdemes kipróbálni (akár a Timeframe-Apex kombó helyett), az az alábbi lapok:

A Cataclysm tovább erősítheti az ellenfél erőforrásainak Száműzését, pláne az Eyehol Cave Zóna lappal társítva. Bár szerintem erős és komoly kombó lehet, de lehet nem a Screammel kellene ezt már kombózni, hanem az altípus nélküli Piros Karakterekkel. Rátok bízom ;) A Retrospection ugyan hatalmas árat kér tőlünk, de egy drágább, kombósabb Pirosnál, afféle befejezőlapnak, amikor már 6+ lapot Száműztünk ellenfelünktől, feltöltheti maximumra a Manáinkat, így 1-2 elférhet belőle igazából bárhol, ahol erőltetjük a Száműzést (kis szerencsével egyébként az ellenfelünk is Száműzni fogja sok esetben a saját lapjait is, más kombók miatt). De ezek Sima Varázslatok, így annyira nem fértek be ebbe a koncepcióba nálam, de biztosan megérne már egy próbát ez a verzió is. 

A Seed of Oblivion-t rakjátok be, ha nincs Apex. Instant, S2, Száműz is, lapot is húz, igazából az alapba is elférne 1-2. A Scorched Earth az egyik leggonoszabb leszedés, drága, sajátba is sebez, de sokszor megmenthet minket kellemetlen helyzetektől. 

Remélem tetszett nektek a Burning Scream Mono paklim! Találkozunk a versenyen. Kávé!